Uusi maailmanlopunkone

Viime viikolla hermostuin. Niin käy tavallisesti aika harvoin, mutta sen tapahtuessa alkaa yleensä sattua ja tapahtua. Päätin siivota autot. Myönnän. Teen niin aivan liian harvoin ja autot myöskin näyttävät siltä. Ne näyttävät lapsiperheautoilta, jotka omistavat kaksi leväperäistä huithapelia – äläkä nyt tule viisastelemaan, että sinulla on kahdeksan lasta ja upouudella näyttävä auto, vaikka sillä onkin ikää jo 18 vuotta. Uskon. Moni muu hoitaa nämä asiat paljon paremmin kuin minä tai Mies. Mutta toisaalta. Keksin niin monta mukavampaa tapaa käyttää päivää kuin siivota auto, että sen epäilemättä huomaa. 

Noh, joskus se pitäisi silti siivota ja minä päätin tehdä sen viime viikolla. Raahasin imurin pihalle ja imuroin kuljettajan puolen Miehen autosta. Imurointi tökki, kirosin ikäloppua imuria mielessäni ja siinä samassa se mokoma päätti lyödä ylikuumenemissuojan päälle ja sammua. Ja siinä se sitten tapahtui. Päätin, etten enää ikinä harmittele vanhaa imuria vaan kävelen kauppaan ja ostan uuden. Ja näin tein, mutta jo illalla tajusin miksi ketään muuta taloudessamme vanha imuri ei ole haitannut. Mies tuijotti imuria epäluuloisesti alta kulmien aivan kuin se olisi ollut jokin helvetinkonetta. Mies kuitenkin suostui testaamaan laitteen ja imuroi olohuoneen ja keittiön. Vasta työn jälkeen tajusin Miehen kyräilyn syyn. Yllätin nimittäin Miehen keittiöstä kaivelemasta imurin säiliötä. Kun Mies huomasi minut, hän antoi toiminnalle selityksenkin: “Täällä jossain. Täällä jossain on ihan varmasti legoja”. 

Myönnän. En voinut edes väittää Miehelle vastaan. Legoja on epäilemättä kaikialla asunnossani. Vasta tänään pelastin kolmen Ninjago-miehen retkikunnan pyykkikoneen syövereistä. En uskalla edes arvella minkä määrän korvaamattomia palikoita sekin helvetinkone on vuosien varrella syönyt. 

Tänään, odotellessani, että pääsen lähtemään viemään esikoista nuorisoteatterille, päätin, että siivoan pikaisesti hiukan. Ehdin jo hetkisen riemuita, että hei! Nyt mä saan imuroitua uudella imurilla ja siivoaminen käy kaikinpuolin nopeammin kuin aikaisemmin. Mutta sitten Miehen huoli sai minut taas muistamaan miksi tässä talossa on lattiat putsattu vuosia lastalla. Legot. Legot. Ne katoavat imuriin. Paha imuri syö legot. 

Voi elämän kevät. Ja voi helvetinkone. Katsokaa nyt! Oliskos uskonut, että kohtalaisen viattomalta näyttävä pyöreä ja iloisen punainen imuri kätkee sisäänsä uhan maailmanlopusta?  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *