Rakas ystäväni

Rakas Ystäväni,

kaipaan sinua. Istun yhä tässä, täällä asemalla, josta joskus puhuttiin. Asemalle, jolle on ajallaan saapunut monta monituista junaa. Täällä on juna, jolla on kuskattu kokonainen lastillinen Mörköjä. Täällä on juna, jolla matkusti Elisa ja oma juna Jaaronille. Täällä on juna gerbiileille, kummituksille ja nyt jopa lohikäärmeelle.

Lohikäärmejuna tuli tänne vähän vahingossa ja huomaamatta. En oikein tajunnutkaan ennen kuin se oli täällä. Silloin pysähdyin laskemaan junia ja hämmästyin. Lohikäärmeen oma juna oli juna numero 10. Hyvä on. Myönnän. Mora-junasta ja Rakkaudella Sinun-junasta minun ihka omiani ovat vain ihan muutama vaunu, mutta toisaalta, minulla on oma nimikkovaununi myös Runo-junassa, Kissa-junassa ja parissa muussa. Niitä en laskenut junieni joukkoon.

Lähtevien junien laitureilla alkaa olla täyttä. Minä näen sen selvästi. Sinne on putkahdellut juna toisensa perään ja niitä on lastattu kaikessa rauhassa. Nyt ne seisovat siinä ja konduktöörit vilkuilevat vuoroin kellojaan ja vuoroin minua. Ne odottavat aivan kuten minäkin.

Jos avaan suuni ja päästän ulos ajatukseni, siitä ei ota kukaan mitään selvää. Sanat muodostavat moninaisia tarinoita toistensa lomaan ja ideat kerrostuvat hajanaisenoloisesti päällekkäin. Toisaalta voi olla, että innostun selittämään sillä tavalla, että kuka tahansa pitää minua jumalsyndroomaan sairastuneena hulluna. Siksipä olen hiljaa. En sano mitään. Vaikka, rakas ystäväni, kaipaisin sinua juurikin siksi, että voisin kertoa sinulle ne kaikista hulluimmatkin ajatukset.

Minulla on rimakauhu (ja rakkautta). Tuijotan edessäni olevia suunnitelmia, projekteja. En uskalla heittäytyä niihin, koska pelkään, etten kuitenkaan saa mitään tehdyksi. Pelkään kaiken jäävän kesken. Pelkään itseni ja muiden pettyvän. Pelkään.

Miksi kaikkea pitää pelätä?

mellimerenneito

Lisätään loppuun vielä jotain mitä ei tarvitse pelätä. Jotain mikä kertoo mitä meille kuuluu. Melli löysi kesänaikana oman juttunsa. Hän päätti aloittaa merenneitouinnin. Kiitos tämän harrastuksen, vietämme Mellin synttäreitä uimahallilla parin viikon päästä. Vasemmanpuoleisesta kuvasta askartelin Mellille kutsukortit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *