Konkreettisia organisointiongelmia

Istun työhuoneessa. Olen jo tovin yrittänyt raivata sitä parempaan kuntoon. Ajatuksena, että josko viikonloppuna viimein pääsisi taas tekemään kouluhommia. Työhuone on jo jonkin aikaa ollut sellaisessa kaaoksessa, etten ole halunnut olla siellä. En ole siivousneurootikko, enkä välttämättä edes siivousihminen, mutta jossakin menee se raja, jonka jälkeen kaaos alkaa ahdistaa. Miksi en sitten ole siivonnut työhuonetta aikaisemmin? Kai siksi, että työhuone on kuten työnikin. Se tulee aina viimeisenä. Siivottavaa ja laitettavaa riittää aina ja iänkaiken. Nytkin pitäisi itseasiassa olla pesemässä pyykkikonetta, jotta saisin päivän toisen koneellisen pyykkiä pestyä ja siivoamassa vessaa. Ei. En tee niitä nyt. Istun hetken ja bloggaan työhuoneen ihmeellisestä maailmasta.

Liikaa tavaraa, liian pienessä tilassa. Se on kai se tyypillinen ongelma monessa tapauksessa. Meillä on Kimin kanssa työhuoneena hyvin pieni makuuhuone. Koska työhuone on yhteinen, se tarkoittaa kahta tietokonetta isoine näyttöineen. Minulla on viimeinkin se työpöytä, johon mahdun periaatteessa myös piirtämään/maalaamaan, joskin viime aikoina tuo tila on ollut aivan täynnä roinaa. Koska piirrän ja maalaan, työhuoneessa on isot kasat paperia, maalauspohjia, akryllimaaleja, akvarellikyniä ja tusseja. Myös kamerat olen säilyttänyt työhuoneessa (kaksi laukkua ja jalusta), mutta nyt kyllä myönnän, että ei niiden olisi mikään pakko olla työhuoneessa. En vain keksi niille mitään muutakaan loogista paikkaa.

Tykkäisin ommella. Ompelukone ja saumuri mahtuisivat työpöydälleni silloin, kun en maalaa. Enkä tietääkseni vielä pysty ompelemaan maalatessani. Ja jos nyt välttämättä niin haluaisinkin tehdä, niin maalaaminen tapahtuisi kai varpailla tai maalaustelineellä. Mutta mihin laitan koneet, kun en ompele? Tähän asti ne ovat olleet säilytyksessä vaatehuoneessa, mutta sieltä niiden kaivaminen on kuitenkin aina omanlaisensa projekti. Noh… Raivasin koneille nyt paikan kirjahyllyn päältä. Saavat olla siellä (kunnes keksin, että tarvitsen sen tilan jollekin muulle).

Kirjahylly tursuaa ohjelmointikirjoja. Ne voisi ehkä viedä johonkin muualle, mutta toisaalta mikä olisi niille luontevampi paikka kuin työhuoneen kirjahylly? Työhuoneessa on kaksi laatikollista vanhoja romppuja. Pitäisi käydä ne läpi. Mutta millä ajalla. Samoin pitäisi käydä kaikki paperikin. Ja hankkia kunnon kansiot piirustuksille. Ensi elämässä?

Yksi oivallus, jonka tänään tein, on se, että hei… Näiden myytävien kirjojen ei todellakaan ole pakko olla täällä. Yksi työhuoneen järjestämistä vaikeuttava tekijä on pikkuihminen, jonka puuhakkuus ja uteliaisuus määrää siitä, että mitään, mikä on levitettävissä pitkin lattiaa tai hajotettavissa, ei voi asettaa alle metrin korkeudelle. Se karsii kummasti hyvää hyllytilaa.

Näillä ajatuksin yritän löytää itselleni viihtyisän nurkan työhuoneesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *