Kuollut metsä

Kuollut metsä rajoittuu toiselta puoleltaan Viisauden kukkuloihin ja toiselta puolelta Vonnien tasankoon. Kuolleet metsän länsiosan poikki kulkee Viisaiden joki.

Kuollut metsä oli alunperin nimeltään Suurten tammien metsä. Se oli saanut nimensä valtavista tammista, jotka olivat kasvaneet paikalla satoja vuosia.

Suurten tammien metsän elämä sammui, kun Romeus -niminen velho saapui Varjovuorille ja tuhosi metsän. Romeus uskoi, että vanhat tammet voisivat olla uhka hänelle. Romeuksen suurimmaksi vastukseksi osoittautui metsähukka Morris, jonka Romeus sai kuitenkin taipumaan lupaamalla tälle paremman paikan olla. Siitä lähtien Morris on palvellut Romeusta rautainen kaulapanta kaulassaan.

Kuollut metsä on monille uhkaava paikka. Sinne on helppo kadota ja kaikki lähialueiden olennot, ja vähän kauempaakin, kertovat karmaisevia tarinoita Kuolleesta metsästä. Uskotaan kuitenkin, että viisaista tammista on jäljellä muutakin kuin kuolleet rungot ja hän, joka on hyvällä asialla, voi saada tammilta apua.